Historia

Satakunnan Numismaatikot R.Y. vuonna 1969

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin 18.4.1968 Porissa Satakunnan Museolla. Tämä päivämäärä valittiin sen johdosta, että se on muinaistutkija ja numismaatikko Elias Brennerin (1647-1717) syntymän vuosipäivä. Brenner on käynyt osan kouluaan Porissa, joten siinäkin suhteessa päivä oli erityisen sopiva paikallisen numismaattisen yhdistyksen perustamiseen.

Perustamispäivänä yhdistykseen liittyi 31 jäsentä ja vuoden loppuun mennessä jäsenmäärä oli yhdistyksen nimen mukaisesti jo ”satakunta”, tarkemmin sanottuna 102 jäsentä.

Porin Tulliraha

Satakunnan Numismaatikkojen vuonna 1980 teettämä ”Tulliraha”, joka on Olavi Koskisen suunnittelema ja Hemmi Koivuniemen piirtämä sekä Metallivalimo L. Suomisen valmistama. Tullirahaa tehtiin 300 kappaletta, jotka myytiin pienessä ajassa loppuun.

Porin Tulliraha vuonna 1980
Satakunnan Numismaatikot R.Y:n pienoislippu vuonna 1993

Yhdistyksen pienoislippu

Yhdistyksen valmistautuessa juhlimaan 25-vuotista toimintaansa 18.3.1993 päätettiin valmistaa oma pienoislippu. Sen suunnittelu annettiin silloisen puheenjohtaja Veikko Niinimäen tehtäväksi. Satakunnan värein olevan ja pelkistetyn ”nalle-karhun” sylissään pitävää 100 markan kultarahaa esittävä kuvio hyväksyttiin pienoislipun malliksi ja symboliksi.

Tämän jälkeen yhdistyksen hallistus teki pienoislipulle säännöt, joiden mukaan pienoislippu on tarkoitettu yhdistyksen arvoesineeksi ja sitä jaetaan vain yhdistyksen hallituksen yksimielisellä päätöksellä. Pienoislippu voidaan antaa myös yhdistyksen ulkopuoliselle henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla tukenut yhdistyksen toimintaa.